Pentru o navigare personalizata, folosim cookies.
Blog
15Jun

GMC Media & Advertising

Video Marketing


Cateva avantaje pe care le obtii daca folosesti video marketing:
- ajuta la cresterea traficului organic pe site
- creeaza incredere, transmite emotie
- fidelizeaza clientii
- continut mai bogat, transmis intr-un timp mai scurt

Principalele tipuri de video marketing:
- Demo – transmite beneficiile produsului/serviciului promovat
- Imagine – creeaza notorietate (awareness)
- Eveniment –fidelizeaza audienta prin asocierea cu un eveniment
- Interviu – ajuta la cresterea increderii in brand/companie
- Educational – cum sa faci? – educarea publicului tinta. Sunt utile echipelor de vanzari sau de  “customer care”
- Studiu de caz - testimonial cu client multumiti
- 360° & Video Virtual – permite explorarea unei locatii, user-ul va avea experienta propria cand vizioneaza clipul.

Ca sa faci video marketing ai nevoie de Script-ul, iar ca sa creezi mesajul potrivit trebuie sa iti cunosti publicul tinta – varsta, sex,  statutul social (educatie, venituri, etc), interesele si valorile caracteristice acestuia si, de asemenea, sa iti stabilesti obiectivele de marketing:  vanzari, notorietate, cresterea traficului pe site sau altele.

Din punct de vedere SEO, prin optimizarea titlului ales si a descrierii asociata clipului si prin o pozitionarea buna a clipurilor in landing page, traficul va creste in mod organic. Video-ul trebuie sa fie insotit de o descriere detaliata care sa contina cuvintele cheie relevante si sa aiba un titlu sugestiv.

In afara de elementele obligatorii care trebuie sa fie prezente in clip, cum sunt nume brand, logo, slogan, adresa web, mesajul trebuie sa contina si un “call-to-action”, ca de exemplu: lasa un comentariu; suna la telefon; aboneaza-te la newsletter; apasa aici.

Productia video-ului
Fie ca vorbim despre Facebook, Youtube, Instagram sau alta platforma, fiecare canal de comunicare are particularitatile lui din punct de vedere partea de productie.
In general, clipurile nu trebuie sa fie lungi, e indicat sa se creeze fie mai multe video scurte, fie o poveste impartita in mai multe clipuri, astfel audienta se obisnuieste si reusim sa o fidelizam prin oferire de continut.
O alta particularitate la productie este alegerea vocii si a muzicii, acestea trebuie sa transmita emotie, sa se potriveasca cu mesajul - sa fie amuzante sau serioase, sa fie usor de recunoscut.
Totodata productia unui video pe online nu necesita un buget foarte mare asa cum este in cazul spoturile de tv, de exemplu.

Promovarea video-ului
Etapa de promovare tine cont de obiceiurile de consum media pe fiecare tip de platforma (interval orar, zilele saptamanii, durata campaniei, perioada campaniei). Publicul caruia ne adresam este diferit functie de canalul de comunicare selectat.
Youtube este platforma cea mai folosita de useri sa vizioneze video clipuri,  urmata de Google. Pe Youtube iti poti crea propriul canal, gazduirea clipurile fiind gratis. Platforma permite crearea unei comunitati/abonati dedicati care sa comenteze sau sa aprecieze video-urile.

Principalii parametrii care masoara performanta unei campanii sunt:
Numarul de oameni care au dat click pe video
Numarul de like-uri si share-uri, cazul ideal provocarea de discutii in cadrul comunitatii despre video
Numarul de oameni care au raspuns la “call-to-action”
Numarul de oameni care au vazut clipul pana la capat sau cei care au revazut reclama de mai multe oriPrin continut  calitate, original si atractiv poti crea in timp comunitati, iar efortul de a gasi cel mai bun mod de relationare cu acestea face ca sa le castigi increderea, sa le pastrezi in timp, pentru ca mai tarziu ele sa te ajuta sa iti promoveze produsul/serviciul de la sine.

Ai o promotie?

Da-ne cateva informatii despre produsele de la promotie. Noi vom analiza concurenta si publicul tinta. Impreuna vom decide mediul optim pentru reclama (TV, radio, online, outdoor, presa scrisa). Aplica acum si asigura-ti o promotie de succes!
Aplica acum!

Recomandari

Charles Darwin a spus ca nu cel mai puternic supravietuieste, ci cel mai adaptabil. Adaptabilitatea este principala calitate a echipei GMC Media & Advertising, cu care am colaborat in cateva proiecte de publicitate de calitate, dar foarte diferite ca abordare si continut.
Codrut Pinzaruproducator TV, doctorand in Sociologie al Universitatii Bucuresti
Am fost foarte multumit de colaborarea cu GMC Media & Advertising. Atitudinea pro-activa, focusati pe nevoile clientului si cu o foarte buna cunoastere a pietei de media.
Recomand cu caldura.
Dragne IulianBrauns Heitmann Romania

Contact

Va stam la dispozitie pentru orice intrebare privind campanii media (TV, radio, online, outdoor, presa scrisa), cumparare spatii publicitate sau productie spoturi TV si radio. Scrieti-ne si va vom contacta in curand.

Telefon
0724.04.12.12

Email
office@gmcmedia.ro
GMC
Consultanta & Analiza Media
Productie spoturi TV & Radio
Strategii media & Achizitii spatii publicitare
Blog Media & Advertising
Prima Pagina